1. Zijn jullie producten geschikt voor vegetariërs/veganisten?

De producten van Philadelphia zijn geschikt voor vegetariërs. Voor veganisten ligt het wat moeilijker omdat het product is afgeleid van een dierlijke bron (melk).

2. Waarvan wordt Philadelphia gemaakt?

De basisingrediënten zijn: melk, room en stabilisatoren. Soms worden er nog andere ingrediënten aan toegevoegd zoals knoflook en kruiden of bieslook.Ter referentie wordt op elk pak een lijst van de ingrediënten vermeld.

3. Mag ik Philadelphia eten als ik zwanger ben?

Philadelphia is een gepasteuriseerd product en is dus geschikt voor zwangere vrouwen.

4. Bevat Philadelphia tarwe, eieren, soja, gluten?

Lees steeds de teksten op de verpakking om de juiste informatie over allergenen te kennen.

5. Bevat Philadelphia gluten?

Philadelphia bevat geen gluten maar de broodstengels en crackers in ons snackgamma bevatten wel gluten uit tarwe.

6. Waarom ligt er soms een laagje water bovenop de Philadelphia?

Het heldere vocht dat soms bovenop de Philadelphia komt te liggen, is het resultaat van synerese en is heel normaal. Het gaat om een onschuldige afscheiding van vloeistof uit de kaas, die geen invloed heeft op de smaak van je Philadelphia. Je kunt het vocht weer door de kaas mengen of verwijderen.

7. Gebruiken jullie genetisch gemodificeerde ingrediënten?

Wij gebruiken geen genetisch gemodificeerde ingrediënten. We gebruiken enkel ingrediënten die voldoen aan onze strikte veiligheids- en kwaliteitscriteria. Al onze ingrediënten zijn conform alle wettelijke vereisten. Minstens even belangrijk is dat al onze ingrediënten beantwoorden aan de voorkeuren van onze klanten en consumenten.

8. Hoeveel vet/zout/energie zit er in Philadelphia?

Consulteer onze pakjes of de productinformatie op onze website voor up-to-date voedingsinformatie.

9. Hoe wordt Philadelphia gemaakt?

Eerst wordt de melk getest op kwaliteit en zuiverheid. Dan wordt de melk gepasteuriseerd om alle schadelijke micro-organismen te doden. Vervolgens wordt ze homogeen gemaakt door de melk door kleine gaatjes te spuiten. Dat zorgt ervoor dat het vet gelijk verdeeld wordt. Vooraleer naar het volgende stadium over te gaan, wordt de melk eerst gekoeld.De melk moet een zekere zuurtegraad hebben om de groei van bacteriën in de afgewerkte kaas een halt toe te roepen. Ze wordt lichtjes opgewarmd waarna er zuurvormende organismen aan toegevoegd worden.Dan is het tijd voor de fermentering. Er worden nog melkzuurbacteriën aan toegevoegd die de natuurlijke suikers (lactose) die in de melk aanwezig zijn, omzetten in zuur. Naarmate de hoeveelheid melkzuur geleidelijk toeneemt, begint de melk te stremmen en krijgt ze de consistentie van een zachte wrongel.Bij de productie van bepaalde kazen, waaronder Philadelphia, wordt de wrongel gesneden zodat de wei gescheiden wordt van de wrongel. De kaas wordt dan opgewarmd, bijna tot het kookpunt verhit, om de gewenste textuur te bekomen.Daarmee is het basisproces voor de productie van de verse kaas afgewerkt. Afhankelijk van het soort kaas kunnen er nog andere ingrediënten aan toegevoegd worden:- zout - voor de smaak. Stabilisatoren - die voor stevigheid zorgen en voorkomen dat de wei zich afscheidt. Smaakelementen - bieslook, knoflook, kruiden, mediterrane groenten (courgettes, zachte paprika's, tomaten en aubergines) of peper kunnen nog aan de kaas toegevoegd worden voor hij verpakt wordt.

10. Hoe lang kan ik de kaas bewaren als ik het pakje heb geopend?

Om optimaal van Philadelphia te genieten, kun je hem best binnen de 5 dagen na opening verbruiken. Als je telkens maar een klein beetje Philadelphia wilt gebruiken, vormen de minikuipjes een uitstekend alternatief op de gewone verpakking.

11. Kan ik Philadelphia invriezen?

Spijtig genoeg kan Philadelphia niet ingevroren worden omdat de textuur van de kaas bij die koude temperaturen afbreekt. Dit zou resulteren in een inferieur product. Maar gebakken of gekoelde kaastaarten kunnen wel bevroren worden, al kan de textuur van de ontdooide kaastaart ook dan wel wat veranderen.

12. Waar kan ik Philadelphia allemaal voor gebruiken?

Philadelphia is een bijzonder veelzijdige spread. Hij kan verwerkt worden in letterlijk honderden verrukkelijke gerechten - je kan er overigens een heleboel vinden op deze website of door een mailtje te sturen via Philadelphia Contact. Philadelphia past net zo goed in zoete als hartige gerechten. Je kunt er een beetje poedersuiker door mengen om er een taart mee af te werken of de Philadelphia gebruiken om je wraps te besmeren, meteen een geweldig alternatief voor de zure room bij je fajita's. Van Philadelphia kun je ook een heerlijke dipsaus maken.Philadelphia vormt een uitstekend smaakfundament voor allerhande ingrediënten. Sterke en subtiele smaken worden erdoor versterkt. Probeer ook eens wat Philadelphia die even uit de koelkast heeft gestaan, in de soep te doen. Dat zorgt voor een extra romige smaak. Of doe een keertje Philly en wat melk in de curry voor een smeuïge textuur.Met Philadelphia maak je ook eenvoudige maar overheerlijke sauzen. Voor de saus laat je de Philadelphia in een pannetje smelten samen met een vloeistof zoals melk of fond. Regelmatig roeren op een laag vuurtje en zo klaar. Wel niet laten koken want dan kan de saus gaan stremmen.TIPS: zet de hoeveelheid Philadelphia die je nodig hebt even uit de koelkast zodat die op kamertemperatuur kan komen. De iets warmere Philly versmelt makkelijker met de andere ingrediënten.

13. Hoe maak ik de perfecte Philadelphia kaastaart?

Met de kaastaartrecepten op deze website maak je in een handomdraai overheerlijke toetjes. In een gasoven bak je de Philadelphia kaastaart best onderin de oven. Daar is de temperatuur wat milder en verloopt het bakken gelijkmatiger. In een elektrische oven kun je de taart best in het midden plaatsen, op ruime afstand van de verwarmingselementen.Om het vetgehalte van je kaastaart een beetje naar beneden te halen, kun je de gewone Philadelphia vervangen door Philadelphia Light. Gebruik verse kaas met een lager vetgehalte in plaats van boter, vervang volvette koekjes door exemplaren met een lager vetgehalte en dien op met vers fruit.

14. Wat is het verhaal achter Philadelphia - wie heeft het uitgevonden?

De eerste roomkaas werd in 1872 geproduceerd door de Amerikaanse melkboer William Lawrence. Vanaf 1880 verpakte hij de kaas in folie en ging die verdelen onder de naam Empire Company. Hij noemde het product Philadelphia, naar de stad die op dat moment als topleverancier van kwaliteitsvoeding gold. In 1903 werd de zaak samen met het merk Philadelphia overgenomen door de Phoenix Cheese Company uit New York. De productie van het merk verhoogde aanzienlijk toen Phoenix in 1928 fuseerde met de Kraft Cheese Company en er meer samenhangende productieprocessen werden uitgewerkt. Het is nu een van de meest befaamde zachte kaasmerken ter wereld.