Month

Newsletter Juli

Veggie rijmt volgens jou op vervelend? Dan proberen wij je nu te overtuigen van het tegendeel. Want veggie, da’s trendy! Daarom, 6 lichte en toch lekkere receptjes, ideaal voor een avondje met de vriendinnen.

1. Broodje zee

Lekker fris en licht, zo smaakt de ideale sandwich. Liefst zonder zand natuurlijk ;-) Ciabatta met gerookte zalm, verse uitjes, dille, je favoriete Philadelphia-kaas en hop, jouw picknickmandje is klaar voor een dagje uitwaaien. Nog meer lekkers uit de zee? Varieer met garnalen en Philadelphia Sweet Chilli!

2. Een beetje Italië aan tafel?

Voor Italiaanse sfeer hoef je niet naar Toscane! Met dit recept waan je je vanzelf in het Zuiden. Wat heb je nodig? Brood om bruchetta’s te maken, stukjes gegrilde paprika, je favoriete Philadelphia… en dat is het! Met wat zwarte peper en verse tijm maak je het hapje helemaal af. Buon appetito!

3. Flower power

Zeg het met bloemen… op een cracker met Philadelphia Natuur Light! Je kan kiezen uit zoveel verschillende kleuren en smaken: viooltjes voor een zoete toets, kamperfoelie dat proeft als honing, bernagie voor een frisse komkommersmaak… Laat je vriendinnen raden welk kruid er op hun toast ligt. Ze zetten je vast in de bloemetjes voor zoveel creativiteit ;-)

Waar vind je ze? In de biowinkel of rechtstreeks bij de bioboer! Of -als je echt groene vingers hebt- je kweekt ze gewoon zelf in je tuintje.
Maar hier kun je ze gewoon per kratje kopen: duizendblad.be

Wie probeert het uit?

4. Tomaten? Altijd top!

Voor een gerecht vol kleur zijn tomaten je go-to veggies! Green Zebra, Cœur de Bœuf, Noire de Crimée, Lemon Boy… ze brengen vanzelf de zon in je bord. Met Philadelphia Natuur Light en enkele blaadjes basilicum tover je zo een fris en licht voorgerecht op tafel! Voor extra pit sprenkel je er nog wat olijfolie met basilicum of tijm overheen.

5. De klassieker der klassiekers!

Een aardappel in de schil, da’s altijd recht in de roos. Zeker als je hem afwerkt met je favoriete Philadelphia. Draai ze in wat aluminiumfolie en maak ze klaar op de BBQ, samen met een veggieburger. Smullen maar!

6. Een dessert om voor te smelten!

Aardbeien +frambozen + blauwe bessen = zomerfruit in drievoud! De perfecte afsluiter van elk zonnig menu. Serveer ze met een toefje Philadelphia Natuur Light en enkele muntblaadjes voor een extra frisse toets. Ziezo, zoete zonde zonder je schuldig te voelen ;-).

En, welk gerecht zou jij het liefst uitproberen? Aarzel zeker niet om jouw tips en foto’s te delen op onze Facebookpagina!