Bananen karamel cheesecake
5 Porties
Voorbereidingstijd:35 min 
Totale tijd::3 uur 35 min 

Ingrediënten

    image

    Een Philadelphia voor iedereen

    We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

    Ontdek alle producten
    image

    Wist je dat?

    Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van… Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

    Raak geïnspireerd! klik hier!

    Methode

    1. 1

      Vet een springvorm of serveerring van Ø9 cm en 4 van Ø 7 cm in en bekleed de onderkant en de zijkanten met bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenrobot. Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter en de gehakte hazelnoten en verdeel het koekmengsel over de bodem van elke springvorm/serveerring. Strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm/serveerringen gedurende 30 minuten in de koelkast.

    2. 2

      Week de gelatine blaadjes 5 min in een kom met koud water. Doe 3 el slagroom in een aparte kom en zet opzij. Klop de rest van de slagroom samen met 3 el bloemsuiker stevig op en zet in de koelkast.
      Verwarm de 3 el room gedurende 10 à 15 seconden in de magnetron. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los deze hierin op. Klop ca 3 minuten de Philadelphia samen met de 7 el bloemsuiker tot een smeuïg geheel.
      Meng er met een garde het gelatinemengsel onder en spatel er vervolgens ook voorzichtig de opgeklopte slagroom door. Voeg de gesmolten witte chocolade toe. Eventueel kun je meer muntsiroop toevoegen als je van een sterkere smaak houdt.
      Klop in een aparte kom het eiwit stijf en meng het vervolgens met de rest van Philadelphia-mengsel. Snij de banaan in kleine stukjes en knijp de halve limoen over de banaan om te voorkomen dat deze bruin wordt.
      Neem de serveerringen uit de koelkast. Schep deze halfvol met de vulling en verdeel enkele stukjes banaan over de vullling. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Voeg een laag van 1cm gezouten karamelsaus toe en lepel er vervolgens de rest van de vulling over. Verdeel weer enkele stukjes banaan over de vulling en strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Dek losjes af met plastic folie en laat 2 à 3 uur rusten in de koelkast.

    3. 3

      Neem de cheesecakejes uit de koelkast en verwijder de serveerringen en de plastic folie.
      Werk je Philadelphia cheesecakejes af met stukjes banaan, geroosterde hazelnoten en karamelsaus.

    +
    image

    Ga je gang, vraag ons alles

    Bekijk alle veelgestelde vragenimage