Cheesecake d’Amour met aardbeien en balsamico
6 Porties
Voorbereidingstijd:35 min 
Totale tijd::3 uur 5 min 

Ingrediënten

  image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van… Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Raak geïnspireerd! klik hier!

  Methode

  1. 1

   Zet 6 serveerringen van Ø 7 cm op een vel bakpapier op een plateau of bakplaat. Vet de serveerringen in en bekleed de zijkanten met bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenrobot. Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter en verdeel het het koekmengsel over de bodem van de 6 serveerringen. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet ze gedurende 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

   Week de gelatine blaadjes 5 min in een kom met koud water. Doe 5 el slagroom in een aparte kom en zet opzij. Klop de rest van de slagroom samen met 3 el bloemsuiker stevig op en zet in de koelkast.
   Verwarm de 5 el room gedurende 10 à 15 seconden in de magnetron. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los deze hierin op. Klop ca 3 minuten de Philadelphia samen met de bloemsuiker tot een smeuïg geheel. Meng er met een garde het gelatinemengsel onder en spatel er vervolgens ook voorzichtig de opgeklopte slagroomdoor.
   Klop in een aparte kom het eiwit stijf en meng het vervolgens met de rest van Philadelphia-mengsel. Neem de serveerringen uit de koelkast en schep deze 1/3 vol met de vulling. Verdeel vervolgens enkele aardbeien over de vullling en voeg weer een laagje vulling toe. Herhaal dit nog een keer.Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Dek losjes af met plastic folie en laat 2 à 3 uur rusten in de koelkast.

  3. 3

   Neem de cheesecakejes uit de koelkast en verwijder de serveerringen en de plastic folie.
   Werk je Philadelphia cheesecakejes af verse aardbeien en serveer met de aardbei-balsamico saus.

  +
  image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenimage