Cheesecake met frambozen en rozenblaadjes
6 Porties
Voorbereidingstijd:45 min 
Totale tijd::3 uur 15 min 

Ingrediënten

  image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van… Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Raak geïnspireerd! klik hier!

  Methode

  1. 1

   Vet 6 springvormen/serveerringen van Ø 7cm in en bekleed de onderkant en zijkanten met bakpapier. Snij het vanillestokjes overlangs en schraap met de punt van een mes het vanillemerg eruit. Verkruimel de koekjes in een keukenrobot. Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter en de geschraapte vanille en verdeel het koekmengsel over de bodem van elke springvorm/serveerring. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

   Week de gelatine blaadjes 5 min in een kom met koud water. Doe 5 el slagroom in een aparte kom en zet opzij. Klop de rest van de slagroom samen met 3 el bloemsuiker stevig op en zet in de koelkast.
   Verwarm de overige 5 el room gedurende 10 à 15 seconden in de magnetron. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los deze hierin op.
   Klop ca 3 minuten de Philadelphia samen met de 7 el bloemsuiker tot een smeuïg geheel en voeg vervolgens het rozenwater toe. Meng er met een garde het gelatinemengsel onder en spatel er vervolgens ook voorzichtig de opgeklopte slagroom door.
   Klop in een aparte kom het eiwit stijf en meng het vervolgens met de rest van Philadelphia-mengsel. Schep 1/3 van de vulling in een aparte kom en meng dit met de rode voedingskleurstof en de frambozensaus.Neem de serveerringen uit de koelkast en schep 2 à 3 el van de witte vulling in elke bakvorm. Verspreid het mengsel met een spatel naar de zijkanten, zodat er een soort putje ontstaat in elke vorm. Doe vervolgens 1 à 2 el ‘roze’ vulling in het putje en maak af met de resterende witte vulling. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Dek losjes af met plastic folie en laat 2 à 3 uur rusten in de koelkast.

  3. 3

   Neem de cheesecakejes uit de koelkast en verwijder de serveerringen en de plastic folie.
   Werk je Philadelphia cheesecakejes af met eetbare rozenblaadjes en verse frambozen.

  +
  image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenimage