Cheesecake met gekarameliseerde appeltjes
6 Porties
Voorbereidingstijd:45 min 
Totale tijd::3 uur 15 min 

Ingrediënten

    image

    Een Philadelphia voor iedereen

    We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

    Ontdek alle producten
    image

    Wist je dat?

    Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van… Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

    Raak geïnspireerd! klik hier!

    Methode

    1. 1

      Vet 6 springvormen/serveerringen van Ø7 cm in en bekleed de onderkant en zijkanten met bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenrobot. Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter en de ctiroenschil en verdeel het koekmengsel over de bodem van elke serveerring. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30 minuten in de koelkast.

    2. 2

      Schil de appel, snij in kleine stukjes en bedruppel ze met wat citroensap. Zet opzij.
      Verdeel de 125 g suiker gelijkmatig over de bodem van een zware pan en verwarm de suiker op matig vuur. Sleep de karamel naar het midden zodra deze aan de randen bruin wordt. Beweeg de pan alleen met het handvat, en roer niet.

      Zodra een uniforme oranje-bruine kleur is bereikt, neem je het van het vuur.
      Voeg de boter toe en de gesneden appel toe en bedek alle appeltjes met de karamel. Kook de appeltjes in de karamel op laag vuur totdat ze zacht zijn.
      Week de gelatine blaadjes 5 min in een kom met koud water.

      Verwarm de appelsap gedurende 10 a 15 seconden in de magnetron. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en los deze hierin op. Klop de slagroom samen met 3 el bloemsuiker stevig op en zet in de koelkast.
      Klop ca 3 minuten de Philadelphia samen met de bloemsuiker tot een smeuïg geheel. Meng er met een garde het gelatine mengsel onder en spatel er vervolgens ook voorzichtig de opgeklopte slagroom door.
      Klop in een aparte kom het eiwit stijf en meng het vervolgens met de rest van het Philadelphia-mengsel.
      Neem de 6 serveerringen/bakvormpjes uit de koelkast en schep 1/3 van de vulling in de bakvormen zodat de bodem goed bedekt is. Voeg nu gekarameliseerde appeltjes en karamelsaus toe en schep vervolgens weer wat cheesecake mengsel erop. Herhaal dit nu nog één keer en eindig met een laagje vulling. Strijk het geheel plat met de achterkant van een lepel en versier met wat karamelsaus. Dek losjes af met plastic folie en laat het 2 à 3 uur rusten in de koelkast.

    3. 3

      Neem de cheesecakejes uit de koelkast en verwijder de serveerringen en de plastic folie. Werk je Philadelphia cheesecakejes met de gekarameliseerde appeltjes, popcorn en een beetje karamelsaus.

    +
    image

    Ga je gang, vraag ons alles

    Bekijk alle veelgestelde vragenimage