Franse Uiensoep met Gegrild Stukje Stokbrood Bovenop
4 Porties
Voorbereidingstijd:35 min 
Totale tijd::45 min 

Ingrediënten

    image

    Een Philadelphia voor iedereen

    We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

    Ontdek alle producten
    image

    Wist je dat?

    Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van… Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

    Raak geïnspireerd! klik hier!

    Methode

    1. 1

      Pel de uien en snij in dunne ringen.

    2. 2

      Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze langzaam tot ze zacht en goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Blus tussendoor eventueel met een klein scheutje water om het bakken sneller te laten gaan.

    3. 3

      Rits de tijm en voeg bij de uien tijdens het bakken.

    4. imagePRO TIP

      Voeg een scheutje witte wijn toe aan de uien tijdens het koken voor extra smaak.

    5. 4

      Voeg de bloem toe aan de uien en roer goed door, laat het een paar minuten koken.

    6. 5

      Voeg de runderbouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 10 minuten sudderen.

    7. 6

      Verwarm ondertussen de grill voor.

    8. 7

      Besmeer de sneetjes stokbrood met de helft van de Philadelphia Bieslook en leg ze op een bakplaat. Gril de sneetjes stokbrood tot de Philadelphia gesmolten en goudbruin is.

    9. 8

      Meng de overige Philadelphia Bieslook onder de soep. Breng de uiensoep op smaak met zout en peper. Blend een deel van de soep indien gewenst.

    10. 9

      Schep de hete soep in kommen en leg een sneetje gegrild stokbrood bovenop elke portie. Serveer meteen.

    +
    image

    Ga je gang, vraag ons alles

    Bekijk alle veelgestelde vragenimage

    Je houdt misschien ook van

    image

    Risotto met kip & bieslook

    clockTotale tijd:45 min