Geroosterde bloemkool-wings canapés met dipsaus
4 Porties
Voorbereidingstijd:40 min 
Totale tijd::40 min 

Ingrediënten

    image

    Een Philadelphia voor iedereen

    We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

    Ontdek alle producten
    image

    Wist je dat?

    Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van… Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

    Raak geïnspireerd! klik hier!

    Methode

    1. 1

      GEROOSTERDE BLOEMKOOL WINGS

      Verwarm de oven voor op 200 °C. Was & snij de bloemkool in roosjes.

    2. 2

      Meng de (plantaardige) melk, bloem & kruiden (knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, cayenne peper & pili pili en/of tabasco en/of harissa) in een kom tot een glad mengsel.

    3. 3

      Dompel de bloemkoolroosjes door het mengsel & laat de roosjes wat uitlekken.

    4. imagePRO TIP

      Als je veganistisch eet, gebruik dan water of plantaardige melk in plaats van standaard melk. Eet je glutenvrij? Gebruik dan kikkererwtenmeel of rijstmeel in plaats van bloem.

      imagePRO TIP

      De Philadelphia dipsaus kun je perfect de dag ervoor maken. Deze kun je perfect in de koelkast bewaren. Daarnaast kun je ook perfect Philadelphia Bieslook gebruiken in plaats van Philadelphia Knoflook & Fijne Kruiden.

      imagePRO TIP

      Je kunt de rauwe groenten ook weglaten alleen de geroosterde bloemkool wings met de LU Mini Crackers en Philadelphia dipsaus serveren.

    5. 4

      Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkoolroosjes in de oven in 20 -25 min beetgaar. Zorg dat je de bloemkoolroosjes halverwerge omdraait. Zo bakken ze mooi aan alle kanten & geven ze extra bite.

    6. 5

      PHILADELPHIA DIPSAUS

      Maak vervolgens de Philadelphia dipsaus door alle ingrediënten in een kommetje te mengen. Klop hiervoor eerst de Philadelphia Knoflook & Fijne Kruiden los. Spatel vervolgens de Griekse Yoghurt eronder met de eetlepels mayonaise. Voeg het citroensap & de olijfolie toe. Kruid af met kerriepoeder, zwarte peper & zout naar smaak. Bewaar in de koelkast.

    7. 6

      SIDE DISHES

      Was de rauwe groenten. Snijd de wortel, selder & rode paprika in lange repen.

    8. 7

      DRESSEREN & SERVEREN

      Vul de glazen aperitiefkommetjes tot de helft met de Philadelphia dipsaus. Voeg enkele rauwe groentjes toe.

    9. 8

      Leg de geroosterde bloemkool wings op een serveerschaal. Bestrooi met wat verse peterselie (of verse kruiden naar keuze).

    10. 9

      Leg wat kerstomaatjes op de serveerschaal & voeg nog de LU Mini Crackers toe. Eet smakelijk!

    +
    image

    Ga je gang, vraag ons alles

    Bekijk alle veelgestelde vragenimage