Lychee cheesecake
6 Porties
Voorbereidingstijd:35 min 
Totale tijd::3 uur 35 min 

Ingrediënten

  image

  Een Philadelphia voor iedereen

  We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

  Ontdek alle producten
  image

  Wist je dat?

  Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van… Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

  Raak geïnspireerd! klik hier!

  Methode

  1. 1

   Vet een springvorm/serveerring van Ø9 cm en 4 van Ø7 cm in en bekleed de onderkant en zijkanten met bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenrobot. Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter en de geroosterde amandelen.
   Verdeel het koek/amandelmengsel over de bodem van elke springvorm/serveerring. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

   Week de gelatine blaadjes 5 min in een kom met koud water. Snij 50 gram van de lychee in kleine stukjes. Doe 3 eL slagroom in een aparte kom en zet opzij. Klop de rest van de slagroom samen met 7 eL bloemsuiker stevig op en zet in de koelkast.
   Verwarm de 3 el room gedurende 10 à 15 seconden in de magnetron. Knijp de 2 andere gelatineblaadjes goed uit en los deze hierin op. Klop ca 3 minuten de Philadelphia samen met de 4 el bloemsuiker tot een smeuïg geheel en voeg de lycheesiroop toe.
   Meng er met een garde het gelatinemengsel onder en spatel er vervolgens ook voorzichtig de opgeklopte slagroom door. Klop in een aparte kom het eiwit stijf en meng het vervolgens met de rest van Philadelphia-mengsel.
   Neem de serveerringen uit de koelkast. Lepel elke springvorm/serverring halfvol met de vulling. Verdeel enkele stukjes lychees over de vulling en strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Herhaal dit nog een keer. Dek losjes af met plastic folie en laat 2 à 3 uur rusten in de koelkast.

  3. 3

   Neem de cheesecakejes uit de koelkast en verwijder de springvorm/serveerringen en de plastic folie. Werk je Philadelphia cheesecakejes af met stukjes lychee en goudblad.

  +
  image

  Ga je gang, vraag ons alles

  Bekijk alle veelgestelde vragenimage