Paas Cheesecake
6 Porties
Voorbereidingstijd:NA 
Totale tijd::5 uur 35 min 

Ingrediënten

    image

    Een Philadelphia voor iedereen

    We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

    Ontdek alle producten
    image

    Wist je dat?

    Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van… Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

    Raak geïnspireerd! klik hier!

    Methode

    1. 1

      Bodem:

      Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de zandkoekjes in een plastic diepvrieszakje en sla/rol met een deegroller de koekjes fijn. Smelt de boter in de magnetron en meng in een kom met de fijngemalen koekjes. Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm (Ø 25 cm) en druk aan met de achterkant van een natte lepel. Bak het ca 15 minuten in de oven.

    2. 2

      Vulling:

      Verhoog de temperatuur van de oven naar 225 °C. Snijd de vanillestok open en schraap de vanillezaadjes eruit. Meng in een kom de Philadelphia Original met de suiker, voeg dan de tarwebloem toe en meng goed. Spatel vervolgens de slagroom, de vanillezaadjes, het zout en de eieren één voor één door het mengsel en meng het tot een smeuïg geheel. Verdeel de vulling dan over de gebakken koekjesbodem.

    3. 3

      Bak gedurende 1 uur in totaal: 10 minuten op 225 °C, de laatste 50 minuten op 90 °C. Zet de oven uit en laat de cheesecake gedurende 2 uur in de oven afkoelen. Neem de cheesecake uit de oven en laat verder op kamertemperatuur afkoelen en zet daarna nog 4 uur in de koelkast.

    4. imagePRO TIP

      Voor een nog frissere smaak kan je het sap en wat zeste van een gele citroen aan het Philadelphia-mengsel toevoegen.

    5. 4

      Decoratie:

      Neem de cheesecake uit de koelkast en verwijder voorzichtig de springvorm. Bekleed de cheesecake volledig rondom met de lange vingers. Je kan hiervoor een beetje Philadelphia Original gebruiken zodat ze goed vast blijven staan. Strik een groot mooi lint rond de koekjes en werk de bovenkant van de cheesecake af met kleine chocolade paaseitjes van Milka of Côte d'Or.

    +
    image

    Ga je gang, vraag ons alles

    Bekijk alle veelgestelde vragenimage