Tiramisu cheesecake
6 Porties
Voorbereidingstijd:45 min 
Totale tijd::3 uur 15 min 

Ingrediënten

    image

    Een Philadelphia voor iedereen

    We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

    Ontdek alle producten
    image

    Wist je dat?

    Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van… Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

    Raak geïnspireerd! klik hier!

    Methode

    1. 1

      Plaats 6 serveerringen van Ø 7 cm op een vel bakpapier op een plateau of bakplaat. Vet de serveerringen in en bekleed de onderkant en zijkanten met bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenrobot. Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter en het koffie extract. Verdeel het koekmengsel over de bodem van elke serveerring en strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet ze gedurende 30 minuten in de koelkast.

    2. 2

      Week de gelatine blaadjes 5 min in een kom met koud water. Doe 5 el slagroom in een aparte kom en zet opzij. Klop de rest van de slagroom samen met 3 el bloemsuiker stevig op en zet in de koelkast. Smelt al roerend de chocolade “au bain-marie” en laat afkoelen.

      Verwarm de overige 5 el room gedurende 10 à 15 seconden in de magnetron. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los deze hierin op.

      Klop ca 3 minuten de Philadelphia samen met de 55 g bloemsuiker tot een smeuïg geheel. Meng er met een garde het gelatinemengsel onder en spatel er vervolgens ook voorzichtig de opgeklopte slagroom door.

      Klop in een aparte kom het eiwit stijf en meng het vervolgens met de rest van Philadelphia-mengsel. Schep 2/3 van het Philadelphia-mengsel in een aparte kom en spatel er de gesmolten chocolade onder.

      Neem de serveerringen uit de koelkast en vul elke ring tot ¾ met het Philadelphia/chocolade-mengsel en strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Doe er vervolgens een laagje van de witte vulling op en strijk opnieuw glad. Dek losjes af met plastic folie en laat 2 à 3 uur rusten in de koelkast.

    3. 3

      Neem de cheesecakejes uit de koelkast en verwijder de serveerringen en de plastic folie.
      Werk je Philadelphia cheesecake af met de chocolade koffiebonen en de cacopoeder.

    +
    image

    Ga je gang, vraag ons alles

    Bekijk alle veelgestelde vragenimage