Worteltaart met roomkaas glazuur
12 Porties
Voorbereidingstijd:1 uur 15 min 
Totale tijd::2 uur 15 min 

Ingrediënten

    image

    Een Philadelphia voor iedereen

    We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?

    Ontdek alle producten
    image

    Wist je dat?

    Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van… Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.

    Raak geïnspireerd! klik hier!

    Methode

    1. 1

      Schil de wortelen en rasp ze fijn. Maal 200 g noten fijn. Meng met bloem, bakpoeder, specerijen en zout. Hak de rest noten fijn.

    2. 2

      Roer de suiker met de eieren tot een romige massa. Meng eerst de karnemelk en de olie erdoor, dan de wortels en de 50 g noten. Giet in een ingevette en met bloem bestoven vierkante springvorm (ca. 24 x 24 cm). Bak in de voorverwarmde bakoven (elektrisch fornuis: 180 °C/circulatielucht: 160 °C) gedurende ca. 30 minuten. Haal uit de bakoven en laat afkoelen.

    3. 3

      Karameliseer 3 eetlepels suiker met 1 eetlepel water in een pan tot ze goudgeel zijn. Roer de rest van de walnoten erdoor. Laat afkoelen op bakpapier.

    4. 4

      Meng de Philadelphia, de bloemsuiker en het sap. Verdeel de crème oneffen over de koek. Snijd de koek in stukken en versier met citroenzesten.

    +
    image

    Ga je gang, vraag ons alles

    Bekijk alle veelgestelde vragenimage