Streven naar minder sporen op de planeet

Scroll door en ontdek hoe we samen minder sporen kunnen achterlaten op de planeet.

image

Verpakking

Wist je dat je het kuipje van Philadelphia ontworpen is om gerecycled te worden?

image

Voedselverspilling

Geef je restjes liefde met een vleugje Philadelphia Ontdek verrassende recepten om zo voedselverspilling tegen te gaan.

image

Ingrediënten

Melk, room en een snufje zout: dit zijn de belangrijkste ingrediënten die worden gebruikt om onze Philadelphia Original te maken.

image

Landbouw

Het ondersteunen van goede landbouwpraktijken, zodat Philadelphia van kwalitatieve melk wordt gemaakt.

image

Productie

Streven naar minder afval door efficiënt produceren, voorraadbeheer en vervoeren.

Verpakking
Minder sporen van plastic

Wij pakken afval aan door jou te helpen om onze kuipjes altijd te recyclen of te hergebruiken. Plastic afval dat in de natuur terechtkomt is een uitdaging. Hoewel de hoeveelheid plastic die aangeboden wordt voor recycling sinds 2006 is verdubbeld, weten we dat er nog meer moet worden gedaan om onze impact te verminderen. Onze kuipjes, ontworpen om de kwaliteit van ons product te beschermen, zijn al ontworpen om te worden gerecycled. Als je Philadelphia kuipje leeg is kun je deze met het membraam in de PMD afvakbak weggooien. Verwijder nog wel de restjes door het kuipje af te spoelen met water. Of doe net dat stapje extra door je lege kuipje te hergebruiken.

Ideeën om je op weg te helpen

image

Kweek je eigen smaakboosters

Een Philadelphia kuipje kan gebruikt worden voor een kruidentuintje:


  1. Voeg wat aarde toe in een schoon kuipje;
  2. Plant de zaadjes;
  3. Voldoende water geven en eventjes geduld hebben
image

Hou van je restjes

Wanneer je een kuipje van Philadelphia opmaakt, bewaar deze dan. Je kunt je restjes van je maaltijd daarin bewaren, zodat je de dag erna een fantastische lunch hebt. Laat je maaltijd nog wel volledig afkoelen, voordat je het kuipje in de koelkast legt.

image

Lekker handig!

Nooit meer lang zoeken in die ene rommelige lade. Gebruik kuipjes van Philadelphia om kleine spullen zoals knoppen, papieren clips, pennen en elastiekjes veilig en binnen handbereik te bewaren. Voor nog fijnere zaken, zoals glitter, kun je de deksel ook bewaren.

Voedselverspilling
Helpen om voedselverspilling tegen te gaan

Het verbaast je misschien om te horen dat 53% van de voedselverspilling gebeurt in huishoudens; terwijl slechts 30% plaatsvindt in productie- of verwerkingsfaciliteiten*. Daarom hebben we meerdere, lekkere recepten bedacht om je te helpen voedselverspilling tegen te gaan. Geef je restjes liefde met een vleugje Philadelphia. Haal bijvoorbeeld het beste uit je broodresten en maak heerlijke tosti’s met je overgebleven sneetjes brood. Geef je restjes liefde met een vleugje Philadelphia. Of haal het meeste uit de "vergeten" groenten. We zijn ook een partnerschap aangegaan met ‘’Too Good To Go’’, een organisatie die helpt tegen voedselverspilling door middel van educatie en andere initiatieven. We hebben een ‘’kijk, ruik, proef’’ –logo afgedrukt op onze Philadelphia Original verpakkingen om te benadrukken dat voedsel na de THT (Tenminste houdbaar tot) eetbaar kan zijn! (Niet te verwarren met het TGT – Te gebruiken tot).

*Too Good To Go 2022 | Belgium; NBC mei 2022 | Belgium; Talking heads september 2022 | Belgium

Ingrediënten
Minder ingrediënten = minder sporen

Melk, room en een snufje zout: dit zijn de belangrijkse ingrediënten voor het maken van Philadelphia Original. Deze eenvoud heeft ons geholpen om de onweerstaanbare romige smaak en textuur te maken waar jij van houdt. Bekijk de volledige ingrediëntenlijst hier. Philadelphia Original

We hebben een breed assortiment met een Philadelphia voor iedereen. We hebben hartige en kruidige opties, een Light of eiwitrijke variant en zelfs eentje met geitenkaassmaak en rozemarijn. Maar er is nog meer! Sinds 2023 hebben we ook een plantaardige versie van Philadelphia, gemaakt van amandel en haver, maar net zo lekker en smeuïg als Philadelphia Original.​

Landbouw
Ondersteuning van goede landbouwpraktijken

We vinden het belangrijk om een dialoog te hebben met onze leveranciers. Daarbij betrekken wij hen in discussies over dierenwelzijn en het streven naar de best mogelijke landbouwpraktijken. Zo blijft onze productieketen in een constante staat van verbetering. En dat is belangrijk, want hoe beter de koeien worden verzorgd, hoe beter de melk die ze produceren. De hoge kwaliteit van zuivel zorgt voor geweldige smaak van Philadelphia.

Dit is wat onze vriendelijke boeren zeggen.

Ontmoet Henning K.

image
Henning K.
imageimage

Mijn familie is al generaties lang actief als melkboer. Door de jaren heen is er veel gaande in de manier waarop we ons vak uitoefenen. Constante vernieuwing en de zorg voor onze koeien staan centraal, onder meer optimale ventilatie, voldoende bewegingsvrijheid en voeding.


Daarnaast is zonne-energie een belangrijk onderdeel van onze energievoorziening voor onze boerderij.


Op een goede manier zorgen voor de boerderij eist de volledige aandacht en passie

.. door efficient produceren, voorraadbeheer en vervoer.

We zorgen voor wat achter de schermen gebeurt, waarbij we streven naar minder afval bij elke stap van het productie- en verkoopproces. Door nauwkeurige verkoopprognose produceren we alleen wat we denken te verkopen. Als we eindigen met overgebleven voorraad, trachten we een manier vinden om niets te verspillen. Vaak trachten we dan doneren aan liefdadigheidspartners, zoals voedselbanken. Bovendien vervoeren we zo efficiënt mogelijk om zo de CO2-uitstoot te verminderen.

Gekke vragen bestaan niet

Bekijk alle veelgestelde vragenimage